tisdag 1 december 2009

1 December = Vinter *hurra*



Jag kan väl inte direkt påstå att jag blev sur i morse när jag vaknade och märkte att det låg massor med snö överallt. Det har ju bara regnat i flera veckor nu så jag blev alldeles varm i själen när jag plumsade ut mot den övertäckta lilla Bossmo (förkortning av Bossmobilen- vi döper alla våra bilar). Det tog 25 minuter att få fram honom, tid som jag inte hade budgeterat för, men jag kunde inte annat än att mysa, trots att jag blev lite sen... Älsklingen var hemma sjuk idag, men på vägen till brevlådan passade han på att fota lite vintriga bilder *puss på dig hjärtat*

måndag 30 november 2009

Den som söker skola finna


Förra söndagen var jag som sagt i pyssel-mode och jag tog mig också an tv-bänken som jag fyndade på Blocket. Har varit i valet och kvalet om jag ska måla den vit eller inte, men jag gillar verkligen dess patina och hur den i valvet är lite ljusare... Jag satte iallafall upp gammal lakansväv för fönstren och borrade hål för två små knoppar i porslin som jag köpt på Indiska för länge länge sen, men aldrig kommit mig för att använda. Jag är nöjd med resultatet och tycker det är skönt att inte se allt skräp som gömmer sig i skåpet när man sitter framför tv:n på kvällarna. Får bara en massa ångest och "jag borde"-känslor när man ser allt man borde ta tag i och då är det fantastiskt vad lite bomullstyg kan göra -out of sight, out of mind som det så fiffigt heter.


Sen måste jag få visa upp min Madonna som jag unnade mig igår, jag är så lycklig att få se henne stå där i valvet, som jag har längtat... Har letat i över ettt år nu och äntligen hittade jag henne i Umeå på den mysiga butiken Mosaik.


Med öppna armar står hon. Kvinnan i butiken försäkrade mig att hon skulle beskydda oss och vårt hem, men att jag borde köpa ett radband åt henne. Får se om jag hittar ett fint någonstans, några tips på var jag kan hitta ett?

Linneskåpet får ett draperi


Ibland är det otroligt vad lite tyg kan göra. Jag är ingen hejare vid symaskinen, långt ifrån, men förra söndagen lyckades jag iallafall sy ett draperi att sätta i linneskåpet som vi har som diverseförvaring i vardagsrummet. Lakanet hittade jag på returmarkanden för 20:- och har ett vackert B broderat. K´s efternamn börjar på B och jag hoppas att jag också kan få dela det med honom en vacker dag *pik*
I skåpet skymtas några av de bättre böckerna jag läst på sistone. The Twilight saga av Stephenie Meyer har kanske som regel är lite yngre publik, så jag beställde dem på engelska för att få lite mer utmaning. Sträckläste dom i somras, varenda sekund som jag fick vila från byggnationerna så satt jag med näsan i en av böckerna. Vet att jag kommer läsa dem igen vid tillfälle, men närmast på agendan ligger att se tvåan, New Moon, som går på bio just nu.