fredag 29 april 2011

Vår i luften




Igår var det dags att på riktigt lägga undan de tjocka svarta strumpbyxorna och köra hudfärgat istället, det kändes så rätt och väldigt efterlängtat. Premiärade min nya rödvitrutiga klänning som inhandlades på MQ för nån vecka sedan, plus mina nya tygskor som jag köpte till mig själv i födelsedagspresent :)
Kände mig så somrig. Som sann icke-fotograf blir det två bilder, då jag inte lyckas fånga hela mig med mobilen *haha*

måndag 25 april 2011

Anlägga en trädgård



Det här är ett flygfoto tagit från jättebamsiga skyliften vi hade när vi tilläggsisolerade och bytte panel på huset förrförra sommaren. Den visar vårt trädgårdsland i tidig vårskrud från ovan. Nu känns det som om vi börjar vara rätt så färdiga med renoveringen av huset, åtminstone alla stora och tunga projekt, och därför känner jag mig manad att ta mig an trädgården och försöka göra den ännu mysigare och mer lättarbetad. I framtiden drömmer jag om en liten damm i det nedre vänstra hörnet och en friggebod/litet torp i det övre vänstra hörnet. Vi får se hur långt vi hinner i sommar :)


Jordgubbslandet är jättefint som det är, behöver bara lägga dit nya spångar att gå på mellan raderna.


Odlingslådorna skall fyllas med ny jord, målas faluröda och jag är lite sugen på att sätta potatis i dem.


Växthuset skall plockas ner vid tillfälle och sedan skall K sätta ihop det igen, men innan dess skall vi ha ordnat med en tätare grund och ett ordentligt golv. I nuläget är det sisådär och spindlarna kan gå in tjugo styckna på höjden under själva fönstren, det är öppet halloj och alla är välkomna (utom jag då, med min spindel- och småkrypsfobi) Vi har planerat att använda det som ett orangerie, ett uterum och ställa in en soffa och ett litet bord, samt hänga upp fina lyktor och kunna använda det om kvällarna när det är för svalt för altanen.


Jag skall även anlägga grusgångar, i nuläget är det gräsmatta och vi har tillräckligt av den varan, så i trädgårdslandet kan det gärna få vara lite grus, sten och betong :)

Jag vill gärna kunna gå barfota, så vet någon var man får tag i lite finare grus med mindre korn?


Kram!