måndag 19 september 2011

Att bygga burspråk -starten för svåraste projektet hittills

Det här projektet är så komplext och har så många steg att det skulle bli tråkigt om jag drog dem ett och ett, men lite bilder kan jag allt bjussa på. Förra söndagen hackade vi betong från gamla balkongen och hämtade material och nu i helgen gick startskottet för arbetet som skall ge oss en mycket rymligare övervåning samt ett helt annat ljusinsläpp och en vackrare fasad. Bilderna läses övre raden vänster till höger och sedan undre på samma vis. Pappa var nere och agerade trogen hantlangare och lärling till K, själv fick jag det ärofyllda uppdraget och lyfta upp brädor, måla brädor och skotta spån. Mamma stod för markservicen och det det är så härligt när alla kan bidra på sitt sätt :)
Bilder tagna igår eftermiddag, vi har nu en bamsestor öppning i taket på övervåningen. Jag kan lova att det var rätt så kallt i natt, med tanke på att temperaturen nådde minussträcket och vi har vårt sovrum 2 meter från hålet. *burr* Tur jag som har Tassen som ligger tätt som ett frimärke mot mig och alstrar värme under täcket, mer synd var det om K. Det är ingen dålig konstruktion det här och det byggs för att hålla för all framtid. Något som vi inte kunde säga om de som huserat tidigare, taket är totalt fellagt och det finns inte ett rätt någonstans... Det blir nästa sommars bekymmer, att lägga om och rätta till!

Återkommande och säkert bekant för alla er med gamla hus är spånet som finns i väggar, tak och golv. Det sprider sig in i minsta lilla vrå och trivs i kläder, hår och mun *bläh* Vi skottade säckvis och lyfte ner med hjälp av Buster, vår lilla gårdstraktor som verkligen har fått hjälpa till i helgen :) Nu as I write, har K här tre av hans vänner som hjälper till (i regnet) att få upp den jättestora presenningen över taket, så att vi kan sova gott i natt och inte behöva oroa oss för att det ska regna in. Som en liten bonus kan jag meddela att den skitfula takantennen är historia *hooray*