måndag 6 juni 2011

Lövånger kyrkstad


I helgen var vi på våra härliga vänners bröllop i Lövånger. De var så fina och jag grät, som alltid, både i kyrkan och under alla vackra tal som hölls. Det var en mycket trevlig dag och vi önskar dem all lycka och välgång i deras liv som äkta makar!

När vi var i Lövånger bodde vi i en liten stuga i kyrkstan som har anor ända från 1700-talet. Det är fantastiskt att det finns kvar sådana kulturarv, när det mesta revs av sten- och betongälskande stadsarkitekter på 50- och 60-talet.

Vi har ju planer på att bygga ett litet torp i framtiden och här sög vi i oss så mycket vi bara kunde av dessa oerhört charmiga små torp som stod i täta rader bland prunkande grönska.

Nu skall jag ta min onda hals och gå ut i trädgården och fortsätta gräva bort jorden från en gammal stenbelagd kulle som finns på gräsmattan. Där skall den nya flaggstången skall få bo när allt är färdigt.

söndag 5 juni 2011

min nya platt-/locktång


Jag köpte en ny plattång häromdagen som jag fullkomligt älskar! Förr tog det en timme minst för mig att locka håret, men nu tar det cirkus 20 minuter *yippie*