lördag 27 november 2010

Nytt golv

I vårt vardagsrum/matsal ligger det ett parkettgolv i ek, rimligtvis från 50-talet. Det här golvet har sannerligen sett bättre dagar och nu har vi planerat att lägga in antingen ett nytt parkettgolv eller ett trägolv i vitt. Då alla fönster är i norr, öst, väst blir det lite mörkt därinne och vi vill ha ljus, så då blir det vitt! Jag frågade om vi inte bara kunde slipa och måla befintligt golv (fröken-quick-fix), men i och med att vissa stavar är trasiga osv. tycker K att det är bättre att vi investerar i ett nytt.

Det jag då upptäcker, är hur himla snordyrt trägolv är i förhållande till klick-golv :( Men trägolv är så mycket varmare, så trägolv blir det. Bara o sätta igång o spara! Jag vill defintivt ha ett vimålat hel/halvblankt golv, men jag tror älsklingen är mer inne på ett lutat/såpat golv där man ser kvistar och ådring... må bäste kvinna vinna! ;)


vitlackad ask
Vitmålat trägolv (bild boligmagasinet.dk)


fredag 26 november 2010

Matsalsstolarna blir fina inför advent


K var till Skellefteå o hämtade hem vår matsalsgrupp som vi hittat på Blocket, i sensomras. Klädseln var orange och även om jag med min svaghet för 50-60-talet gillar orange, så passar det inte in i vårt hem som det ser ut nu. Jag köpte lite toile de jouy tyg på Tradera för en billig penning och igår tog jag fram sax, måttstock o älsklingen ordnade med en kraftigare häsftpistol o sen var det bara åka av.



stolen före


pyssel sker av någon anledning alltid på golvet...



stolen efteråt