lördag 3 oktober 2009

Nu börjar vi se det färdiga resultatet...



Baksidan



Snett framifrån. Jag står och pratar med tassen som sitter inne i "sitt rum" uppe klösträdet och myser i solen


Ytterhall och farstukvist. Här ser det nu lite konstigt ut med knutarna som bara slutar abrupt upptill, men de ska få en vacker krona och då kommer det att bli så fint.



Framifrån (det fattas lite list uppe på balkongen på bilden, men i nuläget är allt gjort)

Vid ladugårdsväggen


Ute i trädgården, jämte ladugården, står Tuss-Anja övertäckt i väntan på bättre tider. Det är en vacker träbåt som tyvärr i år ej fått den uppmärksamhet och kärlek hon behöver. K äger båten tillsammans med sin far, men då han har fler båtar har den mer eller mindre blivit K båt. Vi hoppas att kunna ta hand om henne och låta henne få känna på lite vatten när renoveringen av huset är över.


Här ligger hon nere vid älven lilla pärlan...


Vacker gammal tunna som vi fick av K gode vän T när vi var och hälsade på i somras.

söndag 27 september 2009

Knutar & Foder


Vi dividerade länge över hur vi skulle bygga våra knutar. Vi ville ha maffiga pjäser som inte skulle försvinna på det stora huset. Till slut blev det dessa som vi spikade ihop. För er som inte vet kan jag berätta att knutar spikar man ihop och målar och sen lyfter man dem på plats och spikar fast dem på väggarna. Kan säga att våra mastodontknutar inte var det lättaste att baxa upp på plats. Jag tog i för kung och fosterland med mina småarmar. Som man ser på bilden är det tre brädor på vardera sidan och en ram runt om som är lite snedkapad för en vackrare profil.
Vårt andra huvudbry var hur våra fönsterfoder skulle se ut. Tidigare var det ju bara en enkel bräda runt om, inte så kul. Vi gillar dessutom inte när fönster har sura mungipor dvs. när brädorna på ömse sida av fönstret sticker ned en bit nedanför den vågräta brädan i fönstrets underkant. Vi ville ha en gammeldags look som ändå var lite tjusig och fastnade båda två för modellen med en triangel upptill. Jag förklarade mer exakt hur jag ville att de skulle se ut med konsoller och utstickande list och min älskling byggde :) Här ser man alla våra fönstertyper. Pappa hjälpte oss måla alla bruna källarfönster vita i ett nafs *tack kära du*