fredag 6 maj 2011

Båthus


Ja någonstans måste ju After Eight få bo när hon inte ligger i vattnet, så vi har förlängt lagården lite så hon ska få plats. På framsidan är det en bamsestor skjutport som jag och K jinglade på plats med hjälp av Buster (traktorn), det tog ett par timmar (jag är väl inte den bästa lyft- och baxhjälpen man kan få antar jag) *hihi* Jag har målat baksidan och K framsidan, nu är det bara den höga gavelväggen som skall få sig en strykning eller två av gammal hederlig falu röd. Någon som anmäler sig frivilligt? Anyone...?

Bilden visar hur det såg ut innan, lagården framifrån och sedan baksidan och en del av gaveln.

måndag 2 maj 2011

Jordgubbslandet får lite TLC



Före: Stackars lilla landet har inte fått någon kärlek sen pappa var här senast förra sommaren Han är vår jordgubbsmästare, både i att rensa och fixa, men även i att äta gubbarna :)

Under: Vårt jordgubbsland är 7x4 meter och har tre dubbelrader med plantor som brukar ge jättefina gubbar. Om man klickar på bilden ser man bitar av svart plast som en gång i tiden, innan vi köpte huset, var för att förhindra ogräsets framväxt, men under tiden vi haft Bygdegården har den varit trasig och ogräset har haft öppet halloj. Today- this ends!


Efter: Tadaa! Ny täckväv men varje planta framklippt. Mitt i trädgårdspysslandet kom en hagelskur... ja vad ska man säga? Gångplankorna var sönderruttnade, vi åkte till brädgården och köpte impad ny trall som älsklingen skruvade i ordning och lade på plats :)


Som ni ser är fortfarande en jordgubbsras ogjord och det är för att jag hade fått för mig att landet var 5 meter långt... rookie mistake antar jag, så det är bara att ta en till tur till Plantagen för en rulle till, men det får bli senare.

(Pappa vad tycker du? Visst blir det fint!)

söndag 1 maj 2011

Plantera påskliljor



Som jag tidigare nämnt har jag inte gröna fingrar, kanske är det medfött eller så är det bara en outvecklad förmåga som jag i sommar kan utforska. Jag kände iallafall att det var lite tråkigt att det inte kom upp några tulpaner eller ett par pyttesmå blå blommor som alla växte längs husväggen där det numera är altan.


Jag passade på att på lunchen besöka buketten och inhandlade där fem små påskliljor som jag, när jag kom hem, planterade i en liten dunge. Den ena blev lite trött och intog en närmast liggande ställning, men de andra står och ler mot solen, precis som jag!