torsdag 19 maj 2011

Trädgårdslandet blir större


Eller större och större... mer välvårdat iallafall. Vi har de senaste åren låtit gräset växa fritt på halva trädgårdslandet, men i år har vi ju planer att göra i ordning med små gångar och pallkragar o annat som hör trädgårdar till och då kan vi ju inte ha meterhögt gräs överallt.

Igår eftermiddag tog jag fram gräsklipparen och min trogne räfsa och sen gick jag lös på höggräset som var kvar sen i fjol. Vilket otroligt fyspass! Höll på i flera timmar och räfsade (där man egentligen skulle ha haft en lie) och sedan gick jag över området med klipparen och sedan på´t med räfsan igen. Jag kan idag visa upp flera blåsor där skinnet är borta samt en ordentlig träningsvärk i överkroppen.

Jag hade på mig mina älskade rosa stövlar och min Lexingtonklänning och det var hur skönt som helst i solen. (Tur att det inte är någon modeblogg, med tanke på mina usla självporträtt *haha*)


Här ser ni högen med gammgräs som jag räfsat ihop, den är jättestor! Buster ska få köra bort den sen, men det är "pojkgöra" enligt mig :P


Hela ytan närmast kameran var tidigare vildvuxen äng, men nu är det "gräsmatta" och brukbar mark igen. Jag skall låta ängen växa upp igen på väl valda ställen, inringat av kantsten, men just nu är det bra att allt är som ett vitt blad när vi till helgen får besök av våra trädgårdsexperter som kommer ner från Skelltown för konsultation :)




Nya blomlådor till lagården


K visade mig lite snabbt hur jag kan bygga blomlådor till lagården. Det är i första hand tre fönster som skall få sig en låda och jag tänkte att det kan vara ett bra projekt för mig. Tjopp tjopp så hade han på 4 minuter sågat och monterat ihop en blomlåda, som jag fick måla innan den skruvades fast på plats.

Det jag tänkte sen var; för mig kommer det att ta 30 minuter per låda, garanterat! Så jag försökte gulla lite och säga att i och med att det går så enkelt för honom och att han är så snabb, så skulle han i ett nafs kunna göra de andra två lådorna också... men tji fick jag! Han bara skrattade och sa att jag var söt och sen blev jag lämnad allena medan han fortsatte med "rikiga" snickeriarbeten.

Need I say att vi fortfarande bara har en blomlåda... :P

Problen med bloggen

Jag har haft STORA problem med bloggen på sistone, jag kan inte publicera nya inlägg och vet inte varför. När jag ska trycka på knappen publicera, händer det ingenting, pilen bara svävar ovanför... otroligt frustrerande! Jag misstänker att det är någon inställning på datorn som blivit ändrad, men jag vet inte vilken isåfall *suck* Lånar jobbdatorn nu för att lägga in detta och en post om biblioteket iallafall

tisdag 17 maj 2011

boktapet till biblioteket


Idag på väg hem, svängde jag förbi Rusta och köpte några rullar av den här tapeten till blivande biblioteket på övervåningen. I sommar skall ju balkongen ersättas av en ordentlig punschveranda/burspråk och hallen uppe kommer att bli större och omvandlas till bibliotek. Vi har tänkt ha platsbyggda låga bokhyllor, måla golven vita och ha vita väggar, antingen i pärlspånt eller råhyvlade brädor, samt denna underbara tapet för illusionen av feta bokhyllor :)