måndag 17 januari 2011

Ljust och luftigt


I söndags vaknade vi klockan åtta och började direkt efter frukost att ta bort julen och praktiskt taget tömma vardagsrummet och matsalen på möbler och saker. K hade tidigare kommit med förslaget att vi kunde byta plats på matsalsdel och vardagsrumsdel och nu skulle det ske!
På lördagen hade vi gjort en liten tripp till IKEA, eller liten och liten, ja 25 mil enkel väg... Vi skulle köpa kompletteringsdelar till köket, som krönlister och täcksidor, men råkade också, på tredje varvet, få med oss en fåtölj *skratt* Vi hade tänkt att den skulle fungera som en röd tråd mellan soffdelen (brunt och vitt) och matdelen (svart och vitt) och vi tycker det blev rätt så najs. Det moderna soffbordet åkte ut och ner från övervåningen kom den vita vedlåren som vi ropade in på auktion förra sommaren.

K hämtade en hink vit färg och målade vårt höga skåp varv 2 och 3 (jag grundade för drygt ett år sedan och tydligen räckte inte det *skratt*) Sen tog jag över penseln och målade den röda tegelväggen bakom braskaminen vit. Ett klart lyft för rummet!

Parallellt med detta, fortsatte K att tapetsera köket. För er som inte vet, är det inte helt enkelt att ha en tapet med kant-i kant-mönsterpasning på ett hus som inte har en enda rak vägg, så det tar lite längre tid, men det blir fint, varmt och ombonat :) Bilder på köket kommer snart.