torsdag 9 december 2010

Granen står så grön och grann i stugan...


Jag älskar vår gran!!! Den är så fin, tät, vacker och luktar granigt gott och jag önskar jag kunde förmedla det med min lilla mobil (tar ju alla bilder med den o det är ju liksom ingen systemkamera med olika filter och objektiv, men men).
Förra året var det så stressigt med jobb att jag varken orkade eller hann med att julpynta ordentligt eller ta in en gran... I år bestämde jag mig för att få ta igen det jag gick miste om och därför ordnade vi med gran i helgen så jag riktigt kan njuta av den ända fram till efter nyår. K tycker (liksom säkert många av er därute) att det är för tidigt, men för mig är det perfekt, jag älskar att njuta av vår vackra gran o sitta o mysa på kvällarna med ljusen tända och bara må gott!

tisdag 7 december 2010

Mysig sauna vs. Kall matkällare med spindlar...

Nere i källaren, under själva ytterhallen har vi en matkällare. Den är skapligt stor och jättekall och där bor det spindlar och andra läskigheter. När vi flyttade in hade jag stora planer på att göra fint därnere och ha konserver, potatis, sylt o saft o sådant som man brukar ha i ett skafferi. Men sen fick min spindelfobi övertaget och därför går jag nu aldrig in där. Vi har haft någon enstaka drickaback stående där, men det är knappt så jag vågar ner och hämta.

Vi har därför länge pratat om att göra om den till en bastu, för en bastu är mysig och varm och spindelfri (åtminstone i min värld- och jag vill inte bli motbevisad, så det så!) Det blir ingen bamsebastu, men alldeles lagom för 2-4 personer skulle jag tro. Vi kommer att ha mörkgrått/svart litet klinker på golvet, trälavar (som vanligt) men med bekväma ryggpartier som man kan ligga mot och sen ett parti med "stenvägg" bakom själva bastuaggregatet och spotlights/LED-lights för mysbelysning. Lite inspirationsbilder från internet nedan.

söndag 5 december 2010

Andra advent


Idag är det andra advent och vi tänder ljus nummer två. Advent betyder ju ankomst, och även om den ursprungliga tanken på vem vi väntar på, mer och mer bytts ut till en julklappshets, så är advent för mig alltid en tid för eftertanke och frid. Den tid på året då man skall varva ner och hitta sitt inre lugn och tillåtas ge tid att reflektera över och känna tacksamhet för alla de gåvor man fått i livet. För det är mycket om man bara stannar upp och tänker efter...