fredag 24 februari 2012

Trapphuset aka. tassens rum renoveras

Lite bilder på hur renoveringen av relaxen och tassens rum fortlöper (vilket vi kallar den övre delen av trapphuset till källaren, då han har sitt klösträd och alltid brukar ligga och chilla i solen på sommarhalvåret)


Och den milda sjökortstapeten. Nere i relaxen skall det inte skrika maritim stil och där har vi valt mjukare färger med mer sandiga toner. Vi tänker oss mer en strandnära känsla där.


I hela trapphuset blev det en klassisk randig maritim tapet i rött, blåt och vitt.


Som en tvådelad fondvägg hade vi den här mörkblå tapeten med hamnstäder på.


Jag och pappis stod för tapetseringen. Vi är ett bra team! Här är pappa när vi håller på att sätta upp sjökortstapeten nere i relaxen


K sänkte takhöjden lite och fällde in spottar. Vi spacklade och slipade tillsammans och nu började det vara läge att ta fram tapeterna :)


Vi hjälptes åt att gipsa trapphuset. K mätte och skar till gipsskivorna och jag skruvade upp dem. Det är viktigt att hålla skivorna så stora som möjligt, för ökad stabilitet.



I Tassens rum låg det ett klickgolv och jag mer eller mindre tvingade K at bryta upp det innan han ens hunnit byta om till snickarkläder. Under fanns samma fins trägolv som vi tidigare tagit fram i kök och hall.



Jag bar allt rivningsmaterial till ytterhallen och sen fick K bära bort det, snäll som han är :) Vår majbrasa i år kommer att vara enorm!


Trapphuset färdigrivet. (här började min rygg ge upp kan jag erkänna)


Här har jag börjat att riva ner den gamla panelen. När vi flyttade in var den i gulnad furu, men jag målade den vit rätt så omgående, men nu skall det alltså tapetseras och då måste rubbet bort.

söndag 19 februari 2012

Snö, snö, snö, snö och storm! Var är solen och värmen?


Utsikten från förstret just nu. K är ute med Buster (traktorn) och skottar för brinnande livet. Vi har över en meter snö och jag som inte är en vintermänniska har svårt att se det fina i kråksången... *drömmer om vår och takdropp*

Man ser ju knappt min bil i all snö!

Bastu Sauna = Nya Fredagsmyset


Bastun klar att användas. K använde vanligt och värmebehandlat trä för att få ett vackert mönster. Jag tycker det blev hur snyggt som helst och äntligen kan vi få nyttja den tidigare, så läskiga matkällaren till något som är frid för både kropp och själ.


Lavarna börjar komma på plats :)


Golv- och vägglister sätts på plats och ramverket för själva sittbänkarna.


Bastudörren är på plats. Vi valde en som är typ bärnstensfärgad och ger ett varmt ljus. All belysning går på dimmer, såhär skarpt ljus har vi ju inte när vi bastar såklart. (men toppen att kunna kräma på när man skall städa)


K lade ett mörkgrått klinker på hela källargolvet (men med golvvärme först ute i själva relaxdelen, vid bastudörren och dörren till dusch/bad krossade han några plattor och filade kanterna på skärvorna, innan vi tillsammans lade en mosaik. På bastuväggen som vetter ut mot relaxen satte vi upp vita kakelplattor, för att få en lite modernare känsla på bastun. Aggregatet är silverfärgat.


Här har K just börjat lägga klinkret på den lilla platån i relaxen, där han senare byggde en platsbyggd soffa/säng för tv-tittande mellan bastusessionerna. Flera fredagar har jag nu sprungit ut och sett Vampire Diaries och sedan hoppat in till K och tassen (jo, han älskar nya bastun- det är så varmt och schöööööönt *purr*)under reklampauserna.