söndag 19 februari 2012

Bastu Sauna = Nya Fredagsmyset


Bastun klar att användas. K använde vanligt och värmebehandlat trä för att få ett vackert mönster. Jag tycker det blev hur snyggt som helst och äntligen kan vi få nyttja den tidigare, så läskiga matkällaren till något som är frid för både kropp och själ.


Lavarna börjar komma på plats :)


Golv- och vägglister sätts på plats och ramverket för själva sittbänkarna.


Bastudörren är på plats. Vi valde en som är typ bärnstensfärgad och ger ett varmt ljus. All belysning går på dimmer, såhär skarpt ljus har vi ju inte när vi bastar såklart. (men toppen att kunna kräma på när man skall städa)


K lade ett mörkgrått klinker på hela källargolvet (men med golvvärme först ute i själva relaxdelen, vid bastudörren och dörren till dusch/bad krossade han några plattor och filade kanterna på skärvorna, innan vi tillsammans lade en mosaik. På bastuväggen som vetter ut mot relaxen satte vi upp vita kakelplattor, för att få en lite modernare känsla på bastun. Aggregatet är silverfärgat.


Här har K just börjat lägga klinkret på den lilla platån i relaxen, där han senare byggde en platsbyggd soffa/säng för tv-tittande mellan bastusessionerna. Flera fredagar har jag nu sprungit ut och sett Vampire Diaries och sedan hoppat in till K och tassen (jo, han älskar nya bastun- det är så varmt och schöööööönt *purr*)under reklampauserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar