torsdag 21 juli 2011

Pappa på arbetsläger del 1

Min söte far har varit nere i två dagar och han brukar säga att det är som att åka på arbetsläger *skratt* Samtidigt får han myror i kroppen om han inte har något att göra, så han klagar inte när vi erbjuder honom diverse gårdssysslor som tex att måla lagårn färdigt :)
Här tar han sig en välförtjänt fikapaus i solen
Min blomlåda i all sin prakt, svenska färger i lobelior och tagetes (och där var mina blomsterkunskaper näst intill uttömda)

Jag gjorde en lite hörna på lagårn där man kan tvätta av sig eller ta en slurk med vatten. Behåller köpte vi förra sommaren i Ö-vik och muggen är köpt på Nacka byggnadsvård, knoppen är en gammal isolatorknopp och tvål- och tvålfat kommer från Indiska. Det är jättebehändigt att inte behöva springa in stup i kvarten.

söndag 17 juli 2011

Vilket fynd

Ibland har man tur :) Jag har varit ute efter en ny sängkappa till vår dubbelsäng, då vår nuvarande liksom bara är en lång spinkig kappa som hålls samman av en massa snören kors och tvärs under madrassen. Förra helgen, på väg hem från jobbet stannade jag till på en loppis som jag kör förbi varje dag, men som jag sällan är in på.

Inne på loppisen var det mest en massa krimskrams, men i ett hörn låg en plastpåse med ett vitt innehåll. "Sängkappor - dyra i inköp" stod det på en handskriven lapp. Jag tog ut innehållet och såg att det var 2 st 90 cm och en 160 cm sängkappor i vit bomull. Jag frågar damen vad hon ville ha för dem och hon sa 100:- styck. Jag hade svårt att dölja min entusiasm och sträckte snabbt fram pengarna!

Vad var det nu för speciellt med detta fynd, jo att det på sängkapporna fanns en lapp där det stod Mille Notti...

Nypris: 90 cm runt 1300:- per styck och 160 cm runt 1600:-. Jag gav alltså 300:- för något som egentligen skulle ha kostat drygt 4000:- och aldrig kommit på tal hemma hos oss, för i min värld känns det inte rimligt. Jag måste dock erkänna att passformen och kvalitén är fantastisk och jag tycker det blev så fint i sovrummet :)

bild lånad från mille notti