fredag 22 oktober 2010

"Dina kläder kommer att bli glada av att få bo här"


Denna kommentar fick jag av min nya vän och kollega E när hon var och hälsade på och fick se min walk in closet. Den är så klockren, vem vill inte ha glada kläder liksom!? (mina kläder är inte glada där de bor nu, alldeles inknölade i en trång garderob med för få hyllor). Jag sa till K häromkvällen när vi bara satt därinne i klädkammaren och myste att det här nog är mitt favoritrum i hela huset. Jag fullkomligt älskar min garderob!!! Den är ju inte 100 % färdig ännu, K ska bygga en liten byrå och en mini-divan med förvaring åt mig och sen ska rasket målas vitt. Jag söker nu med ljus och lykta mer av det gråa fusk-fårskinn som vi har på bänken i hallen nere. Jag köpte det på en tygaffär i Umeå, men nu hade de bara yvig teddy i vitt, lila, leopard osv. The search continues... Jag har hur som helst lovat lite bilder så här kommer de :)

söndag 17 oktober 2010

Vi har blivit med båt


Vi har fått en bo-båt (som jag kallar det) av underbara svärfar :) Detta i utbyte mot att K ska hjälpa honom renovera stugan nu i vinter. Vår båt är en Orrskär Major 27, en liten skönhet i mahogny som heter After Eight. Vi ser fram emot nästa sommar då vi får sjösätta henne och spendera lite tid med kluckande vatten, fiskmåsar och doften av sjögräs. Vi hade ju helst sett att vår gård låg nära vatten, men nu blev vi ju kära i Bygdegården trots att man inte ser vatten så långt ögat når och då blir det ju perfekt att få ha After Eight som en "sommarstuga" på vattnet.


Hon har kök, kylskåp, värme, toalett, sittplatser i aktern och i ruffen, där även sängplatser finns. Jag som inte är uppvuxen med båtar som K är, tycker att det kan liknas vid en husvagn :) Allt man behöver finns, om än på en liten yta. Sen har hon en liten badbrygga för modiga blötdjur och mindre modiga som åtminstone kan sitta och doppa fötterna.
Självklar ska vi göra den till vår båt med lite kärlek och piffing och ombyggnationer, K ska laga en skada i skrovet under våren och jag skall ordna med gardiner och inredning så det känns att det är vår båt :) Det blir ett roligt projekt och i slutänden kanske kan bli sjöfolk även av den här landkrabban *hihi*