torsdag 8 oktober 2009

Gammaldags pinuppor


Här är en av mina favoritdetaljer i hallen. En jättegammal kratta med vackra svartvita bilder på mer eller mindre lättklädda damer. En kompis till mig hittade dem i en boklåda på loppis i somras, men ville inte ha dem utan lät mig få dem *hurra*

söndag 4 oktober 2009

Lite sensommarbär


Goda, om än lite syrliga, körsbär från vårt lilla träd. Brickan är ett loppisfynd med gamla ransoneringskuponger från andra världskriget.

Sommarens sista skörd från jorbgubbslandet.

En husägares värsta mardröm


Vaknar en lördagsmorgon, skall iväg på jobbet, då jag hör hur det låter som om vatten forsar... Springer ner i källaren och ser hur det fullkomligt öser ner vatten från taket. Det står mer än 2 cm vatten nere i källaren och vattnet bara fortsätter att komma... PANIK!!! Springer upp på toaletten markplan och öppnar dörren, det står vatten fulla golvet så jag slänger snabbt ut handdukar för att förhindra att det ska rinna ut en massa i hallen. Väcker K som stänger av vattnet och sen börjar vi torka/moppa/ösa vatten för allt vad vi är värda. När det värsta är uppsuget och vi är dyblöta av svett börjar jag ringa försäkringsbolag etc. Det kommer ut ett saneringsteam, rörmokare, spolbil osv. De sliter upp golvet och ställer in fläktar och avfuktare samt upptäcker via kamera att det är avloppsstammen som gått av... *suck* Det luktar inte mumma kan jag säga och de kan tyvärr inte hjälpa oss mer förrän skaderegleraren varit där och bestämt vad som skall göras. Honom nådde vi på måndagen, alltså två dagar senare. Vi fick inte använda toalett, dusch, avlopp överhuvudtaget förrän stammen var åtgärdad för då svämmade det över igen!

Den närmaste veckan såg vårt badrum/toalett ut som bilderna nedan:


Tvätt/disk utanför lagårn i en balja. Vattenbehållaren köpte vi under semestern i Ö-vik på Himlen runt hörnet tillsammans med en massa andra fina saker. Den kom till användning snabbare än vi trott. En provisorisk toalett kom vår gode vän P förbi med. En latrinhink som vi ställde ute i trädgården bakom ladugården för lite privacy... Hästarna var dock förbi titt som tätt när man satt där.


Efter knappt en vecka kom en sanitetsbarack som hade dusch/WC. Det kändes hur lyxigt som helst, trots att det bara fanns kallvatten i duschen. Det kändes lite komiskt att springa ut i morgonrock och tandborste när alla morgonflanörer var ute på promenad. Vi hälsade glatt iallafall på alla, även om de måste ha undrat vad som försiggått.


Nere i källaren tog hantverkarna tog bort ytskikt, tak, isolering samt frilade stammen. Jag hade skyddsmask på mig för att kunna vara nere i källaren och klorinskrubba allt. En rörmokare kom sen och hjälpte oss med själva stam-eländet och sen gjöt K själv igen hålet i källargolvet och då försvann ÄNTLIGEN avloppslukten. Efter ca tre veckor kunde vi åter igen använda dusch, toalett, tvätta och diska som vanligt igen- Hurra!!! Nu i efterhand känns det som att det löste sig väldigt bra och vi är så glada att det inte hände under vintern, för vad hade vi då gjort?