tisdag 2 februari 2010

Gymmet del 2


En riktigt iskall, minus 30 grader, dag var det läge (enligt oss) att byta ut det gamla fönstret på ladugården. Stackars K hade bara den kortare stegen hemma så han fick stå slick mot husväggen när han skulle såga runt fönstret.

Det var en liten pärs att få in fönstret. I och med att det var så kallt ute, höll inte batterierna till verktygen mer än några sekunder i stötetn och fönsterskruvarna var så kalla att metallen sprack när man försökte skruva in dem. Jag assisterade som värmare till verktyg och skruvar och blåste och försökte med kroppsvärme hålla dem fungerande. Resultatet blev dock mycket bra efter allt slit! Samma typ av 3-glasfönster som vi har i ytterhallen. Vi fyndade det för 300:- på blocket, vår favvo-sida.

Här har K börjat regla upp för väggen på höger sida. På golvet ligger ett väggblock som han spikat som sedan skall resas upp.

Väggen uppe! Nu börjar ett rum ta form. Tänk att det var spån och elände överallt för tre månader sen...

Rummet kläs in i vindpapp i och med att övriga ladugården är precis som en gammal lagård skall vara, lite hålig och otät :)

Jag isolerar med ett miljövänligt fiber som enligt K inte alls skulle irritera eller klia. Jag lyckades bita ihop och göra båda långsidorna, men sen var jag tvungen att ge upp, då min hals började sticka, det kliade, sved i ögonen, jag hostade, snorade och såg allmänt allergisk ut. Nu har vi konstaterat ÄNNU en gång att jag tål inte att jobba med isolering! Från och med nu är jag befriad från den sysslan till K´s stora förtret.

Rummet från en annan vy. Vi har över en ytterdörr från det att vi satte in dubbeldörrarna på huset och den ska få sitta här så vi får varmt och skönt.