måndag 3 maj 2010

Emma trollar med lite färg


Vi har pratat om att putsa om väggen på ladugården, men jag orkade inte vänta (inte alls ovanligt...) utan tog mig en pensel och en färghink och målade den nötta väggen medan K höll på med portarna.

Titta jag målar (inte heller det ovanligt...)


Voíla! Bländade vitt, o fint så det förslår *skratt* Ja, det håller så länge det håller och när det krackelerar och rasar, ja DÅ kan vi putsa om hela ladugården.

Nya garageportar på ladugården


De nya fina portarna *tadaa* Tusen miljoner gånger bättre än den gamla :) Vi ska måla dem sen i sommar om vi får någon minut över *skratt* Vi tycker de skulle passa på ett slott, så nöjda är vi med dom!
Detaljbild på handtag och vred. Vi gillar att de ser ut lite som smide och att de påminner om lejonklapporna vi har på ytterdörren till huset.
Detaljbild på hakgångjärnen. Klart värt att lägga lite extra pengar på att få bra och rejäla detaljer, då dörrarna ändå väger en del i trä och skall hålla i en massa år. Alla våra delar är av märket Habo.

K rev helt sonika ner den gamla fula och började snickra på ett par hederliga ladugårdsportar istället. Han var så duktig och vi hade tur att vädret var på vår sida så det gick att vara ute och jobba.
Den gamla garageporten (säkerligen från 70-talet den med) som vi inte tyckt om, då den varit både ful och svår att stänga. Sen var vi väl inte överförtjusta i alla skoter, motor och diverse klistermärken som var uppsatta på den när vi köpte gården... inte riktigt vår stil om vi säger så *ler*