måndag 3 januari 2011

Hallen uppe


Även om det är långt ifrån färdigt, så tycker jag mig ändå kunna skönja lite av den härliga industriella-vintage-kolonialstilen som jag försöker eftersträva här uppe.

Ny urna och kotte på den gamla diskbänksskänken som jag köpt på Blocket.

En gammal karta över Canada med vackra sköldar och ornament.

Här till vänster där det gamla fönstret sitter, var dörren in till rummet som nu är min walk in closet.

Mer bilder på klädkammaren


Mina isbits-spottar som sitter under skohyllan, lyxigt söta eller hur? :)

Min byrå som K byggde till mina plastbackar , lampan som jag fick av min söta vän E, pianopallen med vitt lurv som mamma gjort iordning åt mig till min första lägenhet och den söta kudden med kanin från Lagerhaus- allt gör min klädkammare till mitt eget krypin.

Allt målat vitt och spegeln uppsatt. Mina scarfs hänger på en gammal gravkranshållare som jag hittat på loppis för 30:-, lite morbidt tycker kanske somliga men jag tycker den är vacker!

Tassen längtar efter vårsolen


Livsnjutare ända ut i trampdynorna, det är vad han är, vår lilla bebis!

Källaren och bastun- del 4


Bastupanelen på plats. K har, finsnickare och detaljfreak som han är, satt upp den på så sätt att den flyter ihop. Vi har valt stående panel på väggen rakt fram och liggande på sidorna. Man kan följa brädorna på väggen och sedan hela vägen upp i taket och så ner på andra sidan. Inga skarvar eller brädor som inte ligger i linje-allt smälter ihop! *puss på dig älskling*

Källaren och bastu- del 3


Stolpverket på plats och elen dragen för kommande vinkällaren.

Den vita liggande panelen (färdigmålad-hurra!) som skall klä de flesta väggarna i källaren.

Vy mot trappen som i framtiden skall målas. Här ser man också det nya fina isolerade innertaket som skall målas vitt när jag känner mig manad. Vi höjde takhöjden ca 10 cm genom att låta balkarna vara synliga. Före vattenskadan var de gömda under taket och då var det rätt så lågt i tak, så det här blir bättre.

Källaren och bastun del 2


Matkällarens insida före, kallt, smått skabbigt och spindelvänligt.
Isolering och skumtätning i springor och vrår. Värme-hurra! Inge mera kalldrag! (notis till alla spindlar- inte lika lätt att traska in nu längre va!)
Space man! Hela rummet kläs in med någon slags aluminiumfolie och tejpas med aluminiumtejp, shiny!

Källaren och bastun del 1



Efter vattenskadan hade vi ju alltid för avsikt att snygga till i källaren, men var sak har sin tid och det har inte blivit av förrän nu.

K började med att bila upp golvet för att kunna göra ett nytt avlopp i blivande bastun (fd. matkällare) och ansluta detta till avloppsrören under huset. Den gamla temporärt vitgrundade panelen rivs ner, upp kommer riktig snygg liggande istället :)

Sen göt han o pappa igen hålet och flytspacklade golven. Det skiljde visst 2-3 cm på sina håll(charmen med gamla hus har jag hört... *hihi*)

Ibland kan man inte annat än att skratta och skaka på huvudet...


Eller vad säger ni om den här parkeringen...? Det var tydligen lite fullt, så föraren av den blå Volvon tänkte kanske för sig själv- jag tror jag ställer mig här mitt i gången där bilarna ska köra... det verkar som en bra idé...
Vi och andra besökare på ICA fick oss iallafall ett litet skratt på nyårsafton över denna bil som sabbade parkeringen för många. Den lilla vita bilen till höger var ju till exempel helt inparkerad av denna mästerförare :)