söndag 11 oktober 2009

Vi har börjat bygga på vårt gym

I ladugården ovanpå garaget finns en ca 30 kvadrat outnyttjad yta, och så kan vi ju inte ha det *skratt* Parallellt med husfasad och i väntan på att våra beställda fönster skulle komma, gick vi lös på ladugården. Det var fullt med brädor, bråte och spån, som vi började med att ta bort. Tanken är att vi skall kunna ha ett litet hemma-gym där. Har redan köpt pilatesboll som skall få bo där, den är blå *ler* Hittills har jag kunnat skylla min icke-träning på att det är så långt till gymmet och att jag kommer hem så sent på kvällarna (vilket är sant) men nu kommer det inte att finnas några ursäkter längre... gaaah!


Här skottar jag bort spånet så vi kan komma åt och lägga nytt bjälklag. Det fanns ett gammalt bjälklag men kvalitén var bristfällig och den var ej med cc 60 , så det var bara att göra om och göra rätt!


K rätar upp taket, genom att växla av med en rejäl kärnträbjälke som vi lyckades baxa in på plats.



För att få de nya bjälklagen i våg hade vi en fantastisk liten manick till hjälp. Den snurrade runt och skickade ut en laserstråle så man såg hela tiden var linjen skulle gå. Sen hade man en liten mottagare på en pinne som jag var ansvarig för. Denna mottagare pep olika snabbt beroende på om man skulle sänka eller höja den för att golvet skulle vara exakt i våg. Mycket fiffig liten sak!



Alla bjälkar på plats. Bara att skotta tillbaka allt spån igen... *stånk*
Tadaa!!! golvet på plats. Vi har köpt ett valnötsklickgolv som skall läggas in. Jag var lite ivrig och tyckte vi skulle börja med det på en gång. Men golv gör man visst sist, föst måste väggar, tak och isolering på plats... dessa byggregler... tur jag har min älskling som kan allt sånt här!


Såhär smutsiga var vi efter insatsen, såg ut som två små lortgrisar, alldeles tokdammiga.