torsdag 17 september 2009

Varde ljus- nya fönster i ytterhallen


När vi hade kommit så långt att halva huset var panelat o klart var vi båda lite less på fasadjobb i form av brädor och locklister. Vi såg några jättefina 3-glasfönster med spröjs på Blocket och tänkte att de inte skulle vara helt fel i ytterhallen. Dels att få bättre isolering än de 2-glas som satt där nu och sen för att få bättre utsikt över tomten. Sagt och gjort, vi köpte dem och arbetet påbörjades. Bilden ovan är hur det såg ut när innan vi började.


K har börjat öppna upp för det nya fönstret. Se vilken stor skillnad i storlek :) Ljusinsläpp, hurra!


På utsidan stötte vi dock på patrull i form av massor av murket trä (det gamla fönstret ramlade bara ut) samt det faktum att det inte fanns någon isolering att tala om... inte konstigt att det dragit kallt från ytterhallen i vintras...


K bytte ut allt stolpverk samt de bärande delarna till balkongen. Allt var i väldigt dåligt skick, så det blev en hel del arbete. K har sagt så här i efterhand att det hade varit mycket enklare att riva allt och bygga nytt, men det är lätt att vara efterklok. Sen hade vi ju ändå fixat hallen inne, så det hade nog ändå inte varit aktuellt.

Vi isolerade ordentligt med mineralull, tjock och varm!


Gips skruvas upp och sen asfaboard som tilläggsisolering.


Hål nummer två sågas upp. Tassen undrar vad tok-husse gör...


Fönster nr.2


Fönster nr.1


Här ser man hur det ser ut med nya hallfönstren på plats ovanifrån.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar