måndag 24 augusti 2009

Sovrummet - a room by the sea

Man kan ju låtsas iallafall... Vi började med att spika upp ohyvlade, liggande brädor på ena väggen. Dessa målade vi sen vita. Vi hade bestämt att vårt sovrum skulle få vara lite åt New England hållet, med lite maritima inslag. Fondväggen skulle ge känslan av en sjöbod. Det låg ett valnötsklickgolv i sovrummet sedan tidigare och väggarna var målade i ljusblått. Vi hade fem inbyggda garderober längs en vägg i sovrummet och dörrarna var ljusgula. Jag målade dom vita och behöll originalmässingsknopparna.
Vår gamla säng passade inte in i det här temat, så K byggde en ny åt oss i MDF. Sängen är hela 65 cm hög när madrassen är på plats. Det kändes som vi låg jättenära taket när vi sov i den första natten. Hittills hade vi legat på madrasser på golvet, så jag antar att det var därför det kändes som att ligga på en tron.

Lite små stilleben i sovrummet. Radiuslyktan har vi fått av mamma och pappa, pistolen är ett loppisfynd. Segelbåten är köpt på Boom och den lilla piratkikaren på MIO. Den nötta byrån hade stått ute i ett förråd och blivit skamfilad, här passade den perfekt in.

Sänglamporna och madrassen på plats. Vi har enbart maritima sängkläder i sovrummet, detta så det alltid skall vara hyfsat fint (även när man inte orkar bädda med överkast). Den gamla postsäcken ropade jag in för längesedan på Tradera. Den hade enligt säljaren legat på vinden i Uppsala slott. K undrade skeptiskt vad jag skulle ha den till... Då visste jag inte att den skulle bli en perfekt sacco-säck-gömma. Vår lilla kisse sover nämligen i en gräsligt ful, men jätteskön saccosäck som han fått av min mamma. Den skulle ha förstört hela Navy-looken totalt, men så visade det sig att den rymdes precis i postsäcken. Tadaa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar