söndag 3 februari 2013

En suite - maskulint engelskt badrum

Vi håller ju på för fullt att bygga vårt nya badrum på övervåningen och igår var vi och handlade kakel och klinker, toalettstol och dusch. Det är så roligt, för vi kommer dit, tittar runt lite och bestämmer på plats vad det är vi vill ha - och vi vill ha samma saker. (sånär som på att K var mer inne på vanliga vita kakelplattor till duschen och jag blev kär i de 6-kantiga, som det till syvende och sist blev). Att besluta allt gick på under 10 minuter. Det är rätt så imponerande tycker jag.
 
Stilen som vi vill ha är lyxigt och lite murrigt engelskt hotellbadrum. Färgerna kommer att vara vitt, brunt, svart och silver i detaljer som lampor och handdukshängare.
 
 
 Blankpolerad granit till golvet. Vi har valt en granit som har lite brunt i sig, för att passa till tapet och den äldre stilen.
 Hexagonformad vit mosaik till väggarna i våtzonen.
 Tapeten Vintage från Boråstapeter skall pryda väggarna vid toaletten och tvättstället.
 Sjösten till duschgolvet. Dessa skall behandlas med wetlook, så att de ser ut som de är blöta och blir mörkare svarta och bruna.
Ej inhandlad ännu, men något i den här stilen. Vi har en nisch där möbeln skall stå, så vi måste hitta en som stämmer med måtten bara och som inte bränner hål i plånboken totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar