torsdag 14 april 2011

Källaren fortsättning

Taken är målade vita, nya väggar är uppreglade, isolerade och gipsade. Spottar infällda över vad som kommer att bli en platsbyggd soffa/extrabädd. En suddig bild över vinkällaren med sin fina dörr som är ett gammalt fönster. Det finns ett fönster i vinkällaren och genom att ha ett fönster till dörr så tar vi tillvara på ljuset. Nu skall jag gå ut och fortsätta räfsa löv i värmen :)

2 kommentarer:

  1. Vad kul att få se bilder från någon som frilagt bjälkarna i källartaket. Funderar på att göra samma sak för att höja takhöjden i en murrig källare. Ert resultat är mycket fint och gör ett sådant projekt mer lockande. Hur har ni gjort med isolering mellan våningsplanen? Behövde ni ljudisolera/värmeisolera mellan bjälkarna?

    SvaraRadera
  2. Hej Sara!

    vad glad jag blir att du tycker det är fint, vi är så himla nöja själva med resultatet och sitter ofta därnere o ser på film o myser efter bastun :)

    Vi plcokade ju ner befintligt innertak och tog bort allt spån *host* sen la vi 100´s isolering mellan bjälkarna. Både för värmen och ljudet. Vi satte även in en byggplast, då har vi har bastu/relax nere i källaren för att undvika att fukt skall vandra ut i bärande delar av konsruktionen (som ett komplement till vår utsugsfläkt och ventil som vi har i källaren).

    Slutligen har vi en dubbelfasspontspanel i innertaket som pappa målat vit.

    (Om du behöver vidare hjälp och bor i Umeåområdet, så hittar du numret till min mans företag på startsidan)

    Ha en skön vecka!

    /Emma

    SvaraRadera